Teidän maailmalaajuisesti toimiva oppaanne
Johtamisen tavoitteena on muokata ympäröivää maailmaa omien arvojen nimissä, jota voisit elää pikemminkin niiden arvojen mukaan.
Stan Slap
+372 509 4786 riit.tarmo@riitmc.com
Tarmo Riit

Your Global Pathfinder

B2B Liiketoiminnan kehittäminen Saksan, Pohjoismaiden, Yhdysvaltojen, Iso-Britannian sähköasennusten ja televiestintämarkkinoilla toimiville valmistajille 1992 - 2018.

 

Yhtiön IBR edustaja ja kehittäjä, toiminut menestyksekkäästi B2B toimissa vuosina 1992 – 1999 Baltian markkinoilla, älykkään kaapelinhallintajärjestelmät, Viron markkinoilla myös hyvin jäsennellyt tehokkaat kaapelointijärjestelmät televiestintäyhteyksien rakentamiseen.

 

OBO Bettermann GmbH & CO:n tytäryhtiöiden toimitusjohtaja ja kehittäjä Baltian maissa 1999 - 2018.

 

OBO Bettermannin kansainvälisten liiketoimien tukija ja mentori lukuisissa Euroopan ja Aasian maissa.

Erikoisalat

26 vuoden kokemus B2B-alalta, visiointi, strategiat, kansainvälisten tiimien kokoaminen, markkinointi

Luonne

Motivoiva johtaja, opettaja, mentori, hyvä empatiakyky

Motto

Jatkuva sitoutuminen on menestyksen avain


B2B

Myyntistrategioiden koulutukset

Myynnin tehokkuus on suoraan yhteydessä yrityksen myyntitiimin kykyyn ”voittaa” jokaisessa asiakasmyynnin vaiheessa ja saada lopulta jokainen kauppa aikaan oikeilla ehdoilla ja oikeassa aikataulussa. Myynnin tehokkuuden parantaminen ei ole pelkästään myyntitoimintaan liittyvä asia, se on koko yrityksen asia, koska se vaatii toimivaa yhteistyötä myynnin ja markkinoinnin välillä, jotta voitaisiin ymmärtää, mikä toimii ja mikä ei, sekä jatkuvaa tietojen, viestinnän ja taitojen sekä myyntitiimin toimissaan käyttämien strategioiden kehittämistä. Myyntiorganisaation tehokkuuden mittarin tarkoituksena on "mitata myyntiorganisaation ja yksittäisten tiimin jäsenten suoritusta." Kun analysoidaan yksittäisen myyntitiimin jäsenen suoritusta, voidaan mittaustuloksia verrata keskenään. Näistä tuloksista saadaan enemmän tietoa myyntitiimin jäsenestä kuin pelkästään hänen tekemänsä myyntiä mittaamalla. Kun analysoidaan myyntitiimin suoritusta, osoittaa tulojen parantaminen yhtä myyntitiimin jäsentä kohtaan koko myyntiorganisaation tehokkuuden parantumisen.

 

Lue lisää koulutuksista ja varaa aika:

 

B2B johtamiskonsultaatio

Organisaatiota autetaan sen toiminnan tulosten parantamisessa lähinnä organisaatiossa todettujen ongelmien analysoinnin ja parannussuunnitelmien laatimisen kautta. Konsultaatiot tarjoavat tukea uusien toimipisteiden perustamiseen myös mahdollisilla vientimarkkinoilla. Lisäksi voidaan tarjota rekrytointia ja koulutuksia henkilöstöhallinnassa, apua organisaation muutosten johtamiseen, coaching-taitojen kehittämisessä, prosessien analysointia, teknologian käytäntöön soveltamista, strategian kehittämistä (mm. markkinointi- ja brändäysstrategiat) ja yrityksen toiminnan parannuspalveluita.
Lue lisää

B2B tilapäinen johtaminen

Tilapäiset johtamistehtävät poikkeavat vaativuuden ja vaatimusten osalta ja kattavat lähinnä muutosten johtamisen, välivaiheen johtamisen, projektijohtamisen ja uudelleenjärjestelyjen johtamisen. Alla on kuvattu tehtävän tavanomaisen ”elinkaaren” vaiheita: tilapäinen johtaja aloittaa johtamistehtävien hoitamisen, ratkaisee tehtävän ja toteuttaa sen, jolla hänen toimeksiantonsa katsotaan toteutetun. Johtamistehtävän on käsitettävä myös pitkän aikavälin tavoitteisiin pääsemiseen tarvittavien resurssien varaussuunnitelman.
Lue lisää

B2B johtajien haku

Johtajan hakuun keskittynyt yritys on ammattimaisesti toimiva palveluyritys, jonka erikoisalana on johtajien ja muiden johtoryhmään kuuluvien toimihenkilöiden rekrytointi eri toimialojen asiakasyrityksiin. Johtajan hakuagenteilla/asiantuntijoilla on yleensä laajat henkilökohtaiset yhteydet omalla erikoisalallaan sekä yksityiskohtaiset ja tarkat tiedot alaltaan ja he toimivat normaalisti huippujohtajien tasolla. Johtohenkilöiden hakuun erikoistuneet asiantuntijat osallistuvat koko rekrytointiprosessiin, järjestävät perusteellisia haastatteluja ja esittelevät valitsemansa ehdokkaat asiakkaalle, kunhan ovat itse vakuuttuneita, että ehdokas täyttää kaikki annetut vaatimukset ja sopisi täydentämään asiakasyrityksen toimintakulttuuria.
Lue lisää
Ota yhteyttä

Haluatko kysyä meiltä?

* - Pakolliset kentät

Tarmo Riit

Uutiset

15.08.2019 y

B2B Myyntistrategioiden koulutus aloittelijoille

15.08.2019 y 10.00 - 13.00 Successful entrance to Business to Business sales, Öpiku haus, Valukoja 8, Tallinn, in Estonian language


22.08.2019 y

B2B Myyntistrategioiden koulutus ammattilaisille

22.08.2019 y 10.00 - 16.00 B2B Myyntistrategioiden koulutus ammattilaisille, Öpiku house, Valukoja 8, Tallinn, in Estonian language


28.06.2019 y

B2BMyyntitiimien kokoamisen periaatteiden koulutukset B2B johtajille

28.06.2019 y 10.00 - 16.00 Sales-team building principes trainings for B2B management, Öpiku house, Valukoja 8, Tallinn, in Estonian language