Tarmo Riit
Palvelut
Tarmo Riit

RAKENNE, ROOLIT, PROSESSIN RESTART-konsultointi

 

 

RAKENNE, ROOLIT, PROSESSIN RESTART


 

Ota selvää, miten RAKENNE, ROOLIT, PROSESSIN RESTART -konsultointipalvelu liittyy muihin myynnin konsultointipalveluihin. RAKENNE, ROOLIT, PROSESSIN RESTART -moduuli on osa palveluitani ja sopii yrityksille

A. Kuka on jo käyttänyt MYYNTIN RESTART -palveluani ja päättänyt mennä syvemmälle ja saada yksityiskohtaisen ratkaisun myyntiin liittyvän rakenteen, prosessin ja roolien uudistamiseen?

B. Kuka on varma, että RAKENNE, ROOLIT ja PROSESSIN RESTART -moduulin tilaaminen erikseen ratkaisee yrityksen myyntiin liittyvät pullonkaulat.

Teemme tämän neljässä vaiheessa.

Ota minuun ensin yhteyttä puhelimitse (+372 5094 786) tai täytä yhteydenottolomake verkkosivuillani. Varataan aika keskustellaksesi lyhyesti tilanteestasi ja sopiiko RAKENNE, ROOLIT, PROSESSIN UUDELLEENKÄYTTÖ konsulttipalvelu sinulle vai ei. Oletan, että haluat kasvattaa markkinaosuuttasi tehokkaamman myyntihenkilöstön avulla…

 

Toiseksi lähetämme/vastaanotamme raaka-aineet sinulta:

 

- Saat sopimuksen sähköpostitse (allekirjoitettava ja palautettava)

 

- Keräämiemme materiaalien perusluettelon lisäksi (velvollisuus olla paljastamatta aineistoa sisältyy jo sopimukseen, jonka olemme allekirjoittaneet varmistaaksemme yrityksesi luottamuksellisuuden.)

 

- Kun olet virallisesti vahvistanut sitoutumisemme, lähetämme sinulle ennakkolaskun.

 

- Maksun saatuasi odotamme, että lähetät meille ensin listan kaikista myyntiin liittyvistä työntekijöistä (myynti, tukihenkilöstö, logistiikka), mukaan lukien toimitusjohtajat, jotta voimme lähettää luettelon tarvittavista lähtömateriaaleista, kyselylomakkeista.

 

- Toimitamme sinulle seuraavan 1 viikon aikana yksityiskohtaisen listan tarvitsemistamme materiaaleista, laaditut kyselylomakkeet laadukkaan tutkimuksen, analyysien, havaintojen, ehdotusten tekemiseksi/antamiseksi.

 

- Seuraavien 2 viikon aikana odotamme saavamme kaikki pyytämämme kerätyt materiaalit/täytetyt kyselylomakkeet.

 

Kolmanneksi teemme suurimman osan tutkimuksestamme ja jaamme havainnot kanssasi.

 

Tämä kestää vähintään 3 viikkoa, mutta yleensä 4-6 viikkoa (riippuen aikataulustasi). Sinä hallitset työn suorittamisen tahdin. Tänä aikana olemme ottaneet huomioon ainakin kolme erilaista tapaamista ja keskustelua. Moduulin suorittamiseen liittyvien tehtävien välillä on riittävästi aikaa analysoida ja tehdä päätöksiä. Jokaisen tapaamisen jälkeen saat yhteenvedon molempien osapuolten seuraavista vaiheista, mukaan lukien tärkeät sisäiset vaiheet.

 

Aiheet, joita käsittelemme yksityiskohtaisesti RAKENNE, ROOLIT, PROSESSIN UUDELLEENKÄYNNISTYS -konsultaatiopalvelussamme:

 

1. Yrityksen myyntiin liittyvä rakenne

 

2. Myynti- ja tukihenkilöstön roolit, työnkuvat.

 

3. Myyntiprosessi ja sen yhteys markkinointiin

 

Työn aikana löydösten seurauksena voi tulla selväksi, että on tarpeen korostaa yhtä tai toista aihetta. Alhaista myyntikykyä voidaan parantaa esimerkiksi lisäämällä rakenteeseen aktiiviseen myyntiin liittyvä rooli tai strukturoimalla paremmin myynti- ja tukihenkilöstön rooleja jne.

 

Työn lopussa toimitamme sinulle nykyisen yrityksen RAKENNE, ROOLIT, PROSESSI -raportin, listan elementeistä, jotka mielestämme toimivat hyvin rakenteessa, rooleissa, prosessissa sekä yksityiskohtaiset muutosehdotuksemme/kuvaukset/kaaviot perusteluineen.

 

Neljänneksi neuvon sinua lopullisten valittujen muutosten täytäntöönpanon aikana. Autan sinua puhelimitse tai sähköpostitse lyhyillä kommenteilla jopa kuuden kuukauden ajan (rajaton yhteydenpito) tai viidellä tärkeällä, aiemmin laaditulla ongelmapaketilla, puhelimitse tai verkkopuheluilla sen mukaan, kumpi tulee ensin.

 

Myönteisiä muutoksia alkaa näkyä jo yhteistyön alussa. Itse asiassa jo materiaalikokoelma auttaa johtoa näkemään yrityksen myyntiin liittyvän rakenteen, prosessin, roolit uudesta näkökulmasta edelliseen verrattuna. Muutosten varsinainen toteuttaminen vaatii yleensä johdolta päättäväisyyttä ja mahdollisen vastustuksen älykästä voittamista yrityksen sisällä. Jotkut muutokset voidaan toteuttaa nopeasti ja toiset voivat kestää jopa kahdeksantoista kuukautta. Suosituksena on löytää tasapaino mahdollisen positiivisen vaikutuksen ja siihen liittyvien lyhytaikaisten häiriöiden välillä, joita yritän minimoida neuvoillani mahdollisimman paljon.

 

Palvelun tarjoaminen.

 

Viestintä. Netissä, tapaamiset asiakkaan luona, poikkeustapauksissa vuokraamissamme kokoustiloissa (vuokra lisätään palvelun hintaan).

 

Kestävyys. Neljästä kuuteen viikkoa ennen kuin raportti on valmis, plus 6 kuukautta seurantaa.

 

Aikataulun luominen. Yhteistyössä asiakkaan kanssa 1-3 viikon kuluessa sopimuksen allekirjoittamisesta.

 

Palvelun luonne. Kirjallisesti ja graafisesti esitettyjä suosituksia, neuvoja ja materiaaleja, jotka ovat osoittaneet tehokkuutensa käytännön työssäni ja ovat nykyajan hyvien käytäntöjen mukaisia ja ovat huolellisesti ja tarkasti muotoiltuja.

 

Valittujen muutosten toteuttamiseen liittyvä konsultointi. Jopa kuusi kuukautta, joka kattaa enintään viisi tärkeää puhelinviestintää. Ne perustuvat esityslistaan, oletamme, että valmistelet kaikki tärkeät kysymykset tällä hetkellä ja että voimme käsitellä ne pakettina sovitun viestinnän aikana. Emme pidä nopeita puheluita ja sähköpostinvaihtoja kuuden kuukauden sisällä merkittävänä viestintänä.

 

Asiakkaiden osallistumisen resurssi.

 

- Myynti- ja tukihenkilöstö ym. materiaalien keräys, valmistelu (valtuutetun työntekijän toimesta) toimitettavaksi meille n. 3 tuntia.

 

- Myynti- ja tukihenkilöstön keskustelut kanssamme ja vastaukset kyselyymme 30 minuuttia per työntekijä.

 

- Johtajan osallistuminen tapaamisiin kanssamme ja hänen toimivaltaansa kuuluvien materiaalien välittämiseen/yhteensä noin 6-8 tuntia.

 

- Johdon työntekijöiden osallistuminen kokouksiin/viestintään kanssamme - muutama tunti tilanteesta riippuen.

 

Palvelumme soveltuvuus. Asiantuntemuksemme paras käyttö on aloittaa työskentely tavallisen myyntiyhtiön kanssa ja tehdä siitä omalla alallaan poikkeuksellinen.

 

Ihanteellinen asiakkaamme…

 

Johtaa pientä ja keskisuuria (1-100 henkilöä) yksityistä B2B-yritystä, joka myy tavaroita tai palveluita joko koti- tai vientimarkkinoilla.

 

Yrityksen johtaja työskentelee kanssani suoraan päätöksentekijänä, ei toisen työntekijän kautta.

 

Edessä on myyntiin liittyvä rakenne, roolit, prosessiongelmat tai strateginen muutos, joka on tärkeä. Yleensä kuvittelen tämän tilanteena, joka pitää johtajan jatkuvassa stressitilassa myyntitiimin suorituksesta, henkilöstökuluista tai esimiesten vakaumus siitä, että markkinat ovat muuttuneet, syvenee, mutta yrityksen myyntitiimin nykyinen myyntitoiminta jatkuu rutiininomaisesti aikaisempien käytäntöjen mukaisesti ja markkinaosuus pienenee.

 

Ja kuka minut palkkaa ensisijaisesti asiantuntemukseni takia (30 vuotta B2B-myyntiyritysten kehittämistä), enkä vain siksi, että olen vain ulkopuolinen hyväksymässä myyntitiimin tähän asti toimimista.

 

Hänen pitäisi olla valmis antamaan minun (1) päättää, mitkä oireet ovat todella tärkeitä; (2) diagnosoida ongelmia tarkemmin; (3) ja suosittelee parhaita ratkaisuja, jotka voivat johtaa todelliseen muutokseen myyntitiimin työskentelyssä, mutta minimoi muutoksen häiriöt mahdollisimman paljon.

 

Hän on alusta asti valmis avoimeen yhteistyöhön, kuuntelemaan ja lukemaan välitettyjä materiaaleja tiiviisti keskittyen ja sitten myös toteuttamaan muutokset todellisuuteen. Olen täällä auttamassa, mutta tehokas prosessi on aina kaksisuuntainen.

 

Hän ymmärtää, että palkkio palvelustamme on sen vaikutus liiketoimintaan nähden pieni verrattuna samassa rutiinissa jatkamisen kustannuksiin.

 

On avoin eri näkökulmille kuin ennen, mutta vie tarpeeksi aikaa ymmärtääkseen uusia näkökulmia, sovittaa ne yhteen uskomustensa kanssa, kokeilla.

 

Kustannus. RAKENNE, ROOLIT, PROSESSIN UUDELLEENKÄYNNISTYS -konsultaationi hinta riippuu tilanteesta ja selviää tarjouksessa ilmaisen alkukonsultoinnin ja tilanteen selvittämisen jälkeen.

 

Maksu. 30% ennakkomaksu, 40% tilauksen 4. toimitusviikon lopussa - sopimuksen allekirjoituspäivämäärä huomioon ottaen, 30% tilauksen suorittamisen jälkeen.


 

 


 

 


 

Ota yhteyttä

Ilmoittaudu maksuttomaan alustavaan RAKENNE, ROOLIT, PROSESSIN RESTART-konsultointin!

* - Pakolliset kentät

Lue lisää meistä
Tietoja B2B-konsultoinnista